Jesienna aura zaostrza apetyt na rozgrzewające dania. Kulinarnym strzałem w dziesiątkę dla wszystkich fanów wyrazistych smaków będą kolorowe tacosy z serem Hochland Burger&Toast. Ta oryginalna przekąska przeniesie nas w gorące, meksykańskie klimaty.
Tacosy trudno wyobrazić sobie bez sera, a idealnie ciągnący, intensywny w smaku Hochland Burger&Toast doskonale połączy w całość chrupiące placki, wyrazistą salsę z limonką oraz papryczką chili i aromatyczną kolendrę.
Tacosy z salsą, kolendrą i serem Hochland Burger&Toast
- 8 kukurydzianych placków
do tacos - 2 opakowania sera Hochland Burger&Toast
- garść świeżej kolendry
- 2 limonki
Na salsę:
- 1/2 ananasa
- 3 pomidory
- 1 awokado
- 1 mała szalotka
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka chili
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z limonki
Wykonanie:
W piekarniku lub na grillu układamy placki, na nich po plastrze sera. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170°C. W tym czasie przygotowujemy salsę: w drobną kostkę kroimy szalotkę oraz chili, a w półcentymetrową paprykę, obrane awokado oraz pomidory z wcześniej wydrążonym miąższem. Polewamy sokiem z limonki. Mieszamy. Limonkę kroimy w ćwiartki. Na tacos z roztopionym serem układamy po 2 łyżki salsy, składamy na pół, posypujemy kolendrą. Tuż przed jedzeniem polewamy sokiem z limonki.
Stworzony do dań na ciepło
Hochland Burger&Toast to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Jest on idealny do śniadaniowych tostów, kultowych burgerów oraz wielu innych kreatywnych dań i przekąsek serwowanych na ciepło. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i doskonały w smaku. Podobnie jak inne sery żółte marki Hochland powstaje on z polskiego mleka bez GMO, nie zawiera konserwantów ani laktozy, jest za to bogaty w wapń. Rekomendowana cena opakowania zawierającego cztery grube plastry sera, ważące 135 g wynosi 4,69 zł.
Więcej informacji o produktach marki Hochland oraz inspirujących przepisów z ich zastosowaniem można znaleźć na stronie www.hochland.pl