Cykl „Nie marnuj jedzenia” – makaronowa zapiekanka od Marco Ghia

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.

ZAPIEKANKA MAKARONOWA

Składniki:

  • 500 resztek makaronu, nie jest istotne z jakim sosem
  • 120 g parmezanu
  • 100 ml śmietany
  • 80 g szynki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy do posmarowanej masłem formy. Powierzchnię polewamy 100 ml śmietany i posypujemy garścią startego parmezanu. Wkładamy na 10 minut do rozgrzanego do 230° piekarnika i gotowe!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

nie-marnuj-jedzenia_zapiekanka-makaronowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *