Cydr niczym wino

Czym częstuje Cydrownia – nasz test. Czy każdy cydr smakuje i wygląda tak samo? Nie. Przekonacie się o tym śledząc nasze wrażenia z degustacji produktów z portfolio Cydrowni, w ramach akcji „Cydrowania Częstuje”.

Cydr niczym wino

Pierwszym cydrem jaki mieliśmy okazję przetestować był półwytrawny Cider Inn, którego znakiem rozpoznawczym są zielone akcenty na etykiecie. Zbalansowany niezbyt słodki smak tego wariantu sprawia, że pije się go wyjątkowo przyjemnie, a delikatne bąbelki dodatkowo potęgują to wrażenie. Jednocześnie „zielony” Cider Inn jest zadziwiająco lekki (zawiera jedynie 4,5% alkoholu) i doskonale orzeźwia, stąd też polecamy go Wam szczególnie na ciepłe dni, albo żeby przywołać ich wspomnienie. Elegancka butelka (o pojemności 0,75 l) zamykana typowym dla win musujących korkiem świetnie prezentuje się na stole. Można ją też zabrać ze sobą wybierając się z wizytą do przyjaciół czy znajomych. Podobnie jak wszystkie wersje cydru marki Cider Inn ta również powstaje ze stuprocentowego świeżo tłoczonego soku jabłkowego i nie jest poddawana pasteryzacji i ową naturalność faktycznie w niej czuć.

Więcej informacji na stronie www.ciderinn.ploraz na profilu marki na fb https://www.facebook.com/CiderInn/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *