W każdym tradycyjnym włoskim domu zawsze znajdują się: paczka spaghetti, pomidorowa passata, parmigiano reggiano, oliwa z oliwek i świeża bazylia – czyli podstawowe, proste składniki do przygotowania szybkiego smacznego dania. Pomidory, w przeróżnej postaci pojawiają się na stołach przez cały rok. Najlepiej smakują oczywiście te świeże, zebrane w pełni włoskiego lat, soczyste, mięsiste o lekko słodkim smaku. Wybierając gotowe przetwory pomidorowe warto sięgnąć po te najlepsze, gęste, aromatyczne, przygotowane w stu procentach z warzyw dojrzewających w ciepłym słońcu Półwyspu Apenińskiego.
Dziś polecamy Wam kolejny z produktów marki CIRIO, który idealnie sprawdzi się podczas przygotowania domowej pizzy.
CIRIO GOTOWY SOS DO PIZZY
Drobno pokrojone pomidory z dodatkiem ziół i przypraw śródziemnomorskich (bazylia, oregano, majeranek) oraz cebuli tworzące pyszny, kremowy, gotowy sos do przygotowania włoskiej pizzy. Sos jest zamknięty w wygodnej puszce easy open.
Opakowanie 190g do wykorzystania „ na raz”.
Jak podawać:
Rozsmarować na blacie pizzy. Pizza sauce Cirio nie rozmiękcza ciasta i nie wysusza się podczas pieczenia.
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu 3-4 dni.