Wyjątkowo chrupkie, bogate w mięso, a co za tym idzie także białko, wyraziste w smaku. Takie są Salami Chips – pierwsze (ale nie ostatnie) produkty z nowej linii przekąsek Chrup’Us, stworzonej przez firmę Sokołów.
Ich unikalny charakter to zasługa specjalnego procesu produkcji. W przeciwieństwie do dużej części dostępnych na rynku przekąsek, Salami Chips nie są smażone w tłuszczu lecz (jako jedyne na rynku) suszone powietrzem. Dzięki temu plasterki salami przyjemnie chrupią podczas jedzenia, zastosowana technologia dodatkowo podkreśla też ich smak. Poza tymi walorami nowości marki Sokołów mogą się pochwalić bardzo dużą zawartością doskonałej jakości mięsa (to aż 246 g na 100 g gotowego produktu) i co za tym idzie również białka. Warto też dodać, że Chrup‘Usy są bezglutenowe.
Mięsna metoda na mały głód
Salami Chips to znakomita propozycja dla osób ceniących sobie przekąski o wysokiej wartości odżywczej. Świetnie zaspokajają mały głód i pozwalają spędzać czas na przyjemnościach, aż do czasu większego posiłku. Fakt, że nie trzeba ich przechowywać w lodówce sprawia, że można je mieć pod ręką praktycznie wszędzie – na plaży, spacerze, wycieczce rowerowej czy placu zabaw. Opakowanie Chrup’Usów jest niewielkie i poręczne – zmieści się do małego plecaka, worka czy torebki. Wygodnie się je też otwiera. Cena promocyjna torebek zawierających 25 g suszonych powietrzem plasterków salami wynosi 3,99 zł.
Ciąg dalszy nastąpi
Salami Chips dostępne są w dwóch wersjach smakowych: Classic oraz Chilli. Na tym jednak nie koniec. Firma Sokołów już teraz zapowiada dalszy rozwój asortymentu i wprowadzenie kolejnych mięsnych przekąsek.
Producent: Sokołów
Więcej informacji na stronie: www.sokolow.pl