Chifferi rigati z pesto genovese

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Chifferi Rigati
  • 50 g listków bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g orzeszków pinii
  • 20 g parmezanu
  • 20 g pecorino romano
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Sery ścieramy na tarce i razem z innymi składnikami ucieramy blenderem lub w moździerzu, aż powstanie gładka masa. Powstałe pesto nie musi być idealnie zmiksowane – tekstura sosu zależy od naszych upodobań.
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Odcedzony, jeszcze gorący makaron mieszamy z sosem dodając go po łyżce, do momentu, aż sos pokryje dobrze makaron.
Podajemy posypany startym serem.

Malma_Chifferi Rigati

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *