Polska kuchnia staje się coraz bardziej różnorodna. Dotyczy to także potraw z rusztu. Grillujemy już nie tylko kiełbaski, ale warzywa, ryby i przeróżne mięsa. I tu rodzi się pytanie jak podkreślić ich smak?
Wygodnym i pewnym rozwiązaniem są trzy nowe gotowe kompozycje przypraw, warzyw i ziół z linii Vegeta Natur. Ich dodatkowy atut stanowi brak w składzie glutaminianu sodu, sztucznych barwników, aromatów oraz konserwantów.
Dla mięsożerców i wielbicieli warzyw
W ofercie znajdziemy mieszankę, która nadaje się do różnych mięs. Tworzą ją czosnek, cebula, kolendra, słodka i ostra papryka, marchew, czarny pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, rozmaryn, kardamon, goździki i liść laurowy. Co ważne, w recepturze tego produktu nie ma soli, dzięki temu mięso wrzucane na ruszt można doprawić według swoich upodobań. Firma Podravka przygotowała także specjalną kompozycję do grillowanej karkówki. Starannie dobrane składniki (w tym: czosnek, słodka i ostra papryka, suszone pomidory, czarny pieprz, kolendra, ziele angielskie, rozmaryn, tymianek, cynamon i sól morska) podkreślą charakter wieprzowiny, dodając jej wyjątkowego smaku oraz aromatu. Ostatnia z nowych mieszanek została stworzona z myślą o przyprawianiu lekkich, warzywnych dań z grilla. Trafiły do niej: czosnek, słodka papryka, oregano, tymianek, cebula, rozmaryn, czarny pieprz, ziele angielskie i sól morska. Kompozycje z linii Vegeta Natur nadają się nie tylko do bezpośredniego doprawiania specjałów z rusztu. Wystarczy, że dodamy do nich oliwę, a otrzymamy marynatę do mięs czy warzyw.
Grillowe mieszanki z linii Vegata Natur dostępne są w wygodnych saszetkach po 15 g i 20 g. Ich rekomendowana cena wynosi 1,49 zł. Na każdym opakowaniu znajduje się przepis na danie z rusztu.
Producent: Podravka
Więcej informacji o produktach Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów można znaleźć na stronie: www.vegeta.pl