Bucatini all’Amatriciana – Makaron w rzymskim stylu

Czas przygotowania: 20 min

Czas gotowania: 45  min

Składniki dla 4 osób:

  • 300 g makaronu Bucatini
  • 70 g policzka wieprzowego
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek Extra Vergine
  • Starty ser Pecorino Romano
  • Sól, pieprz
  • CIRIO Przecier Passata Rustica  (500 ml)

Przygotowanie:

1.       W garnku zagotuj dużą ilość osolonej wody. Ugotuj makaron bucatini zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2.       Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na dobrze rozgrzanej patelni.

3.       Dodaj  Przecier Passata Rustica i gotuj przez 10 min. Dopraw solą i pieprzem.

Makaron odcedź dodaj do sosu. Podawaj na gorąco posypane serem Pecorino Romano.

Bucatini all amatriciana

Więcej inspirujących, włoskich przepisów znajdziecie na stronie www.cirio1856.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *