Bucatini all’Amatriciana – Makaron w rzymskim stylu

Czas przygotowania: 20 min

Czas gotowania: 45  min

Składniki dla 4 osób:

  • 300 g makaronu Bucatini
  • 70 g policzka wieprzowego
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek Extra Vergine
  • Starty ser Pecorino Romano
  • Sól, pieprz
  • CIRIO Przecier Passata Rustica  (500 ml)

Przygotowanie:

1.       W garnku zagotuj dużą ilość osolonej wody. Ugotuj makaron bucatini zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2.       Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na dobrze rozgrzanej patelni.

3.       Dodaj  Przecier Passata Rustica i gotuj przez 10 min. Dopraw solą i pieprzem.

Makaron odcedź dodaj do sosu. Podawaj na gorąco posypane serem Pecorino Romano.

Bucatini all amatriciana

Więcej inspirujących, włoskich przepisów znajdziecie na stronie www.cirio1856.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *