Jedną z najszybszych i najprostszych forma przygotowywania posiłków, o której warto pamiętać w trakcie organizacji wszelkich przyjęć jest blendowanie. NutriBlender PSC-80 marki Sam Cook bez problemu poradzi sobie ze zmiksowaniem nawet najbardziej wymagających produktów.
Jest to zasługa dużej mocy (1000 W) oraz szybkości wirowania noży (20 000 obr/min), w jakie urządzenie zostało wyposażone. Nóż sześcioramienny błyskawicznie przemieni miękkie warzywa i owoce w jednolitą, gładką masę, a dwuramienny z łatwością rozdrobni nawet twarde ziarna kawy. Oba wykonane zostały z wysokiej jakości stali nierdzewnej z powłoką tytanową, co daje gwarancję wyjątkowej trwałości i nietępienia się ostrzy. Unikalna budowa noży umożliwia też wydobycie składników odżywczych zawartych w mielonych produktach. Tworząc NutriBlender PSC-80 kucharze i szefowie kuchni (bo to właśnie oni stoją za projektami urządzeń marki Sam Cook) pamiętali również o tym, żeby posiadał on przydatną w trakcie robienia napojów funkcję kruszenia lodu. Trzy kielichy/butelki (jeden o pojemności 1200 ml oraz dwa o pojemności 700 ml) pozwalają na szybkie przygotowanie trzech różnych przepisów (kielichy się po prostu wymienia bez konieczności robienia przerw na mycie). Do kielichów dołączono dwie hermetyczne pokrywki z uszczelkami oraz uchwyt. Dzięki temu np. koktajl, jaki zrobimy w blenderze możemy zabrać ze sobą bezpośrednio po zmiksowaniu. Antypoślizgowe nóżki sprawiają, że urządzenie jest stabilne, nawet w wilgotnych, kuchennych warunkach. Oprócz niezawodnej mocy, precyzji działania i bogactwa funkcji NutriBlender Sam Cook wyróżnia się prostotą w obsłudze oraz charakterystycznym dla marki eleganckim designem. Urządzenie dostępne jest w dwóch klasycznych kolorach – czarnym i białym. Jego cena detaliczna to: 299,00 zł.
Producent: MPM agd
Więcej informacji na stronie: www.samcook.eu
Wykwintne i nietuzinkowe dania w kilka chwil
Wiele osób kojarzy blender jedynie z owocowymi smoothies, jednak spektrum dań jakie PSC-80 pomoże przygotować jest znacznie szersze. Kremowe zupy, hiszpańskie gaspacho, dresingi czy lekkie ciasto na naleśniki, nie są dla tego urządzenia wyzwaniem. Zachęcamy do wypróbowania jego możliwości przy iście meksykańskim przepisie na pikantny sos salsa, który idealnie uzupełni smak mięs, wędlin i chrupiących nachos serwowanych w trakcie przyjęcia.
- 450 g pokrojonych pomidorów (świeżych lub z puszki)
- 1 papryczka chilli np. jalapeno lub serrano
- 1 zielona papryka
- 1 mała cebula
- pęczek kolendry
- 1/2 łyżeczki kminku
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Chilli oraz paprykę wydrąż i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz cebulę, przekrój na ćwiartki; kolendrę umyj i poszatkuj. Do NutriBIendera włóż wszystkie warzywa, wsyp przyprawy i miksuj przez 15 sekund. Jeśli chcesz, żeby sos miał bardziej jednolitą konsystencję, miksuj kolejne kilka sekund.