Biała kiełbasa z szynki Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol doskonała na Wielkanoc

Biała kiełbasa to jeden z produktów, które są niezastąpione w tradycyjnym, wielkanocnym menu. Podajemy ją do barszczu białego, polskiego tradycyjnego żuru, który jest nieodłącznym daniem na wielkanocnym stole. Biała kiełbasa marki ZM Pekpol w naturalnym jelicie została przygotowana aż z 95 proc. mięsa z szynki wieprzowej. Nie zawiera glutenu, a swój charakterystyczny smak i aromat zyskała dzięki dodatkowi takich naturalnych przypraw jak: majeranek, czosnek i pieprz. Biała kiełbasa z szynki wyśmienicie smakuje też zapiekana z dodatkiem cebulki i buraczków z chrzanem. Sprawdzi się także na grilla w kompozycji ze świeżym, chrupiącym pieczywem i musztardą. 

Cena: 11,00-13,00 zł/400 g

O firmie:

ZM „Pekpol Ostrołęka” to producent wysokiej jakości wyrobów mięsnych, będący na polskim rynku 45 lat. ZM „Pekpol Ostrołęka” prowadzą aktywność zarówno na rynku krajowym, jak i za granicą. Firma eksportuje swoje produkty do takich krajów jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Szwecja, Litwa, Łotwa, Estonia i innych. Gama wyrobów jest bardzo szeroka: wędzonki, kiełbasy cienkie i grube, kabanosy, parówki, wędliny podrobowe, wyroby blokowe oraz wyroby bezmięsne. Znaną i cenioną marką przez konsumentów są Kurpiowskie Specjały, Paryżanki czy linia produktów warzywnych – Dziarskie Jarskie. ZM „Pekpol Ostrołęka” wciąż rozszerza ofertę, dostosowując ją do potrzeb rynku, unowocześnia linie produkcyjne, wprowadzając nowe technologie i produkty zaspokajające potrzeby konsumentów.

Więcej na: www.pekpol.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *