bakalland_biala-czekolada-z-bakaliowa-nuta-2

Biała czekolada z bakaliową nutą

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady

  • 100 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland

  • 100 g pistacji Bakalland

  • 70 g skórki pomarańczowej Bakalland

  • 100 g jagód Goji Bakalland

  • Szczypta soli himalajskiej

Tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy szczyptę soli. Następnie dodajemy skórkę pomarańczową i jeszcze przez chwilę rozpuszczamy czekoladę. Gotową masę przelewamy do silikonowej formy (wielkość uzależniona od ilości masy). Następnie masę posypujemy posiekanymi bakaliami: żurawiną i orzechami. Odstawiamy do zastygnięcia. Czekoladę łamiemy na nierówne kawałki i ustawiamy na stole. Całość możemy udekorować dodatkowo gałązką zielonego świerku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>