Biała czekolada z bakaliową nutą

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady

  • 100 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland

  • 100 g pistacji Bakalland

  • 70 g skórki pomarańczowej Bakalland

  • 100 g jagód Goji Bakalland

  • Szczypta soli himalajskiej

Tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy szczyptę soli. Następnie dodajemy skórkę pomarańczową i jeszcze przez chwilę rozpuszczamy czekoladę. Gotową masę przelewamy do silikonowej formy (wielkość uzależniona od ilości masy). Następnie masę posypujemy posiekanymi bakaliami: żurawiną i orzechami. Odstawiamy do zastygnięcia. Czekoladę łamiemy na nierówne kawałki i ustawiamy na stole. Całość możemy udekorować dodatkowo gałązką zielonego świerku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *