Bakalie Kresto, czyli dla każdego coś dobrego

Idealnie sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów, świetnie uzupełniają dania obiadowe oraz pożywne śniadania, a do tego są zdrową i pyszną przekąską podczas aktywnego dnia. Bakalie, bo o nich mowa, to nieoceniony składnik zbilansowanej diety i ważny element polskiej kuchni. Stąd też zawsze warto mieć w domu dobrej jakości orzechy, suszone owoce i ziarna.

To, jak istotne miejsce zajmują bakalie w tradycyjnej polskiej kuchni szczególnie wyraźnie widać podczas ważnych uroczystości czy świątecznych spotkań, kiedy na stole pojawiają się takie przysmaki, jak: schab z suszoną śliwką, kluski z makiem, kutia czy makowiec. W niektórych rejonach kraju wykonuje się duszone mięso z żurawiną lub paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskim. Pożywne i pyszne bakalie stanowią również obowiązkowy element bardziej nowoczesnych potraw – lekkich, zdrowych i przygotowywanych w zaledwie kilka chwil. Suszone morele, rodzynki i jagody goji doskonale pasują do porannej jaglanki. Sezam lub siemię lniane znakomicie zastępują tradycyjną panierkę z bułki tartej. Żurawina, migdały i ziarna słonecznika sprawiają natomiast, że najprostsza sałatka nabiera dodatkowej wartości odżywczej i niesamowitego smaku. Co więcej, wszystkie bakalie doskonale sprawdzają się jako przekąska podczas długiego dnia w pracy lub szkole, a także na bliższych i dalszych wycieczkach.
Od klasyki po egzotykę
Bogaty wybór dobrej jakości bakalii znajdziemy w ofercie marki Kresto. Ich gama obejmuje wszystko to, czego nie powinno zabraknąć w spiżarni miłośnika polskiej kuchni, czyli: orzechy włoskie i laskowe, pestki dyni, ziarna słonecznika, mak, rodzynki i siemię lniane. W portfolio tej marki nie brakuje też nieco bardziej egzotycznych propozycji, idealnie wpisujących się nowe trendy kulinarne takich, jak: orzechy pinii, makadamia i pekan, jagody goji czy kandyzowany imbir. Pod szyldem Kresto dostępne są również gotowe kompozycje najlepszych bakalii w tym m.in. „Mieszanka studencka”. Taka paczuszka pełna odżywczych i zdrowych orzechów, ziaren oraz suszonych owoców bez trudu zmieści się w każdej torebce lub plecaku i będzie stanowiła świetną alternatywę dla mniej wartościowych, słonych i słodkich przekąsek. W wygodnych i praktycznych opakowaniach dostępne są również inne bakalie marki Kresto.

Sugerowane ceny wybranych produktów Kresto:

  • orzechy laskowe, orzechy włoskie i migdały całe – 8,99 zł za 100 g;
  • morele suszone i żurawina suszona cała – 7,99 zł za 200 g;
  • rodzynki – 3,99 zł za 200 g.

Producent: VOG
Więcej informacji na stronie:

Strona główna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *